Vorst!

Koud! Fijn, want onze tuin op de zeeklei kan vorst goed gebruiken. Ik hoop dat de klei kapot vriest en ook alle wortels van het onkruid die nu nog boven liggen.

Vandaag gingen we even een kijkje nemen, en namen we het laatste onkruid mee naar huis om daar weg te gooien. Het schuurtje wat echt al gaar was, was nog een beetje verder ingestort, de hele achterkant ligt er nu echt uit. We laden het onkruid in de kisten en dan in de auto en besluiten een rondje over het complex te lopen om eens de diversiteit aan schuurtjes onder de loep te nemen en zo inspiratie op te doen.

We zien een mevrouw die druk staat te spitten, en helaas haar tuin heeft op moeten zeggen. De tuin is groot, met 2 kassen en veel fruitbomen, het ziet er gezellig uit. In een van de kasjes zit een kindje te kleuren. We maken een praatje en gaan dan verder met onze tocht op zoek naar ideeΓ«n voor een schuurtje.  Als we thuis het onkruid hebben weg gegooid, besluiten we de lege kratten weer naar de tuin te brengen, want hier thuis doen we er toch niets mee en staan ze in de weg.

Een nieuw idee

We krijgen het over de tuin van de mevrouw, was dat niet iets voor ons ook geweest? Maar hij is echt veel te groot en aangezien we hop gaan telen, is een tuin die je zelf kan inrichten toch echt wat praktischer. Maar misschien kunnen we wat overnemen van haar? De tuin moet schoon worden opgeleverd en er staat veel. We besluiten langs te lopen, maar helaas is ze al weg. En dan valt mijn oog op de bijenkasten achterin, die had ik net helemaal niet gezien!

OkΓ© bijen en ik zijn niet de beste vrienden, ze zoemen en ik ben meermalen gestoken toen ik op school zat (we hadden daar een vrij fanatiek volk) en gezien mijn mega allergische reactie, was dat niet echt een feest. Maar als je rustige en vredelievende bijen hebt, dan heb ik er geen probleem mee. Natuurlijk zijn bijen leuk, nuttig, gezellig en we zijn allebei gek op honing. En zo ontstaat er (weer) een idee. En de kastjes die er staan zijn klein, en lijken me ook behapbaar.

Ondertussen ben ik thuis druk bezig geweest, ik heb alle zaden die ik heb, keurig onderverdeeld in bakjes. Ik lijk wel georganiseerd!

Eerste keer wecken en fermenteren

Op een vrije dag maakte ik heb liters runderbouillon en heb ik deze vervolgens geweckt, zodat ik ze lekker lang kan bewaren. Het was de eerste keer dat ik de weckketel aangooide en hij werkt perfect!

Ook zijn de eerste fermentatie projectjes opgestart, maar hierover later meer, want er valt nu nog niet zoveel over te vertellen behalve dat het gestart is πŸ˜‰

En tot slot nog social news: ik heb een instagram account aangemaakt, over de tuin en mijn kooksels: https://www.instagram.com/moestuinbelevenissen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *