Selecteer een pagina

Oei, wat heb ik al lang niets meer van me laten horen, gebeurde er dan niets binnen en buiten? Jawel, juist wel! Het is een drukte van belang, maar een weekendje weg, meer uren op het werken en last-but-not-least hooikoorts, zorgden voor wat blog vertraging.

Vooral de hooikoorts was dit jaar er heel vroeg bij en ik wordt daar altijd moe en traag van. Daarom heb ik deze een blog opgedeeld in 2 delen; een deel over binnen en aankomende week nog een blog over buiten. Want er gebeurde overal zo ontzettend veel!

Binnen

In mijn vorige blog had ik de tomaten net binnen gezaaid, ik had zelf al allerlei soortjes verzameld en kreeg een verassingszakje cadeau bij de mijn zaaiagenda. Hierin zaten allerlei zaadjes, allemaal zijn het vroege rassen uit Diana’s Mooie Moestuin.

Inmiddels zijn de tomaten opgekomen, verspeend en staan ze in de logeerkamer van de zon te genieten. In de logeerkamer staat de kachel niet aan en heb ik een brede vensterbank, met het raam op het zuiden, ideaal. De tomaten groeien al snel de propagator uit, dus het dakje blijft er maar af.(Een propagator is zo’n plastic mini kasje, met van die schuifraampjes bovenin, inmiddels heb ik er nu 4 binnen staan. Verdeeld over de keuken en de logeerkamer.)

De tomaten plantjes

De tomaten groeien echt keihard!

De Schuur

De kolen die de vorige keer net op waren gekomen, vonden het binnen net iets te fijn. De zaailingen werden door de warmte er lang en dun, met het risico dat ze niet sterk genoeg zijn en snel kunnen omvallen. Dus verspeende ik ze, plaatste ze net wat dieper in het potje en werden ze verplaatst naar de schuur. Hier is het koeler en hopelijk worden het dan mooie en gedrongen plantjes, want die zijn veel sterker.

Hetzelfde deed ik met de bietjes en de snijbiet. In de schuur staan nog steeds de peulen en de erwten keihard hun best te doen. De peultjes en de erwten kunnen wel naar buiten, maar daarvoor moet eerst op de tuin het een en ander in orde worden gemaakt. Zoals eerder gezegd: hierover mee in mijn volgend blog!

Het begint echt wel vol te worden in de schuur.

Vijg              

Stek nummer 3 van de vijg blijft het geweldig doen, er komen steeds meer bladeren bij.

Stek nummer 3

De vorige keer lichte paniek over 1 van de vijg stekjes; die verpieterde. Vragen op facebook en instagram leerde me dat ik waarschijnlijk iets te enthousiast was geweest met water geven en de vijg dit niet kwijt kon. Want hij had nog onvoldoende blad en dus verdampingsvermogen. Waarschijnlijk was er niet veel meer aan te doen, behalve lang geen water geven en hopen dat die bij zou trekken.

En vandaag zag ik het begin van een klein nieuw blaadje van de vijg die ik leek te hebben verdronken, zou de reanimatie dan toch zijn geslaagd? Ik hoop het!

Zou het toch nog goedkomen met deze vijg stek?