De Kas

Misschien hadden sommigen het al gezien in mijn Instagram story, we zaten achter een grote kas aan van mensen die de tuin hadden opgezegd. Helaas bleek deze al verkocht met de rest van de spulletjes op die tuin. Maar niet getreurd, want we hadden sowieso al een kasje van vrienden op het oog, die we over konden nemen.

Om nog even optimaal te profiteren van het mooie februari weer, besluiten we om de kas op de tuin te gaan zetten. Het is een muurkasje en staat nu nog in hun tuin, er zijn wat ruitjes stuk, maar deze zijn eenvoudig te vervangen.

Afbreken en opbouwen

We halen de ruiten uit de kas en geven ze thuis een grondige poetsbeurt. Het aluminium frame is helemaal niet zwaar en kan makkelijk door 2 personen worden getild.  Tijdens het transport sneuvelt er nog een ruit, maar dat mag de pret niet drukken.

Als het frame op de tuin staat, is het klaar met het mooie weer. Het lijkt wel herfst te worden, de regen slaat tegen de ramen en het waait hard. De ruiten zullen dus een volgende keer erin moeten worden gezet, maar het meeste werk is al gedaan!

En omdat plaatjes meer zeggen als 1000 woorden, hieronder een korte foto reportage van de kas.

Projectje Kas
Alle ruiten eruit
Kaal frame.
Past precies op de aanhanger.
Past mooi tegen het schuurtje.
Het wordt nu echt wel wat.

Volgende keer blog ik weer over al het moois wat nu thuis aan het groeien is!

One Reply to “De Kas”

  1. Ja, een kas is echt heel fijn. Wij kochten hem al vrij snel na dat we hier kwamen wonen. Dat is al meer als 25 jaar geleden.
    In het begin kweekte ik alleen een beetje in de kas. Later hebben we onze tuin (aan huis) nog kunnen uitbreiden. Waardoor ik nu een piepklein moestuintje heb.
    We zijn maar met z’n 2 en…en om alles weg te geven. Is ook niet de bedoeling. Dus ik zaai en poot net wat we nodig hebben. Maar soms is dat nog te veel en soms ook te weinig!!

    Veel suc6 met de opbouw van de kas!

    Groetjes Theaβ™₯

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *