Selecteer een pagina

Zoals eerder gezegd: aan onze tuin is lang niets gedaan en hij staat vol onkruid. Ik zie vooral heel veel distels, herderstasje, paardenbloem en gras. Al met al geen ongelooflijke problemen, ik wil alles er zoveel mogelijk uit halen en de wortel onkruiden, zoals de paardenbloem, graven we uit. Dan de frees erover en klaar!

Klinkt makkelijk niet?

We beginnen met het trekken van de distels, waar kunnen we die laten? Is hier ergens een afvalplek? We vragen het aan een mede tuinder die druk aan het spitten is: nee een afvalplek is er niet. Veel mensen hebben een compostbak, of zelfs twee.

Op onze tuin staat ook een bak, met veel grond erin en ik zie sporen van distels en nog veel meer onkruid, bramen etc. Niet iets wat ik weer over mijn tuin zou willen uitspreiden. Liever wil ik dat ding weg hebben, met alle ‘vuile’ grond, maar dat is iets voor later.

Er zit niets anders op dan de distels en uitgespitte paardenbloemen mee te nemen naar huis en ze daar weg te gooien.

Na een half uurtje werken en spitten, zitten alle 4 de kisten bommetje vol onkruid, er ligt zeker nog voor 4 kisten op de paden en we zijn nog niet op een kwart van de tuin… Oh jongens, dit wordt een klusje, en waar laten we het spul??

We proppen zoveel mogelijk in de kisten, zetten ze achterin de auto en gaan naar huis.

Vooral doorgaan..

De dag daarna rij ik nog even met mijn tuutje langs, en vul de kisten weer, vriendlief is aan het werk dus ik sta in mijn eentje onkruid te spitten. De volle kisten passen niet in mijn tuutje en laat ik staan, scheelt mij ook een hoop zwaar gesjouw.

We besluiten een groot bouw zeil te halen en spreiden dat achterin de auto uit,  en nemen de kruiwagen mee. Vriendlief zet de kisten vol onkruid in de kruiwagen en leegt ze vervolgens in de auto. En loopt zo heel wat keertjes heen en weer.

Auto vol onkruid

Het weer is druilerig, het regent een beetje, de klei plakt aan je laarzen en je glibbert over de paden. Terwijl het lijkt alsof je met ongelijke plateauzolen loopt. Echt romantisch en lieflijk is het niet 😉

Maar kop op: we zijn nu allebei vrij in deze drukke periode, aanpakken en door gaan!

Precies na de middagpauze melden we ons bij milieustraat in het dorp en laten we al het onkruid bij hun achter.  We hadden nog wat vrije kilo’s en komen er zo mooi vanaf.

Volgens m’n slimme horloge was het een flinke work out, en dat voel ik de dagen daarna ook nog zo!